Bukan masalah tapi cabaran..

Tak lama dulu, masa sibuk-sibuk berprogram macam-macam la halangan yang timbul.. Duit tak cukup la, peserta tak cukup la, pening juga.. Masa mesyuarat ada sahabat sorang ni asyik-asyik mengeluh “masalah betul la.. memang masalah..” Dengar dia cakap macam tu, semua termasuk MT dan AJK lemah semangat.. Ye la, bukan nak bagi idea tapi nak melingkupkan program ada.. Tetiba terdengar SU program bersuara.. Dengan nada tenang tapi tegas, dia bersuara “bukan masalah tapi cabaran… Cabaran ni nak tak nak kita kena tempuh.. Apa tujuan kita datang ‘meting’ ni?.. “…..wa syawirhum fil amr’ faiza ‘azamta fatawakal ‘alallah innallaha yuhibbul mutawkkilin..” (3:159)

Senyap seketika mesyuarat malam tu.. Masalah tu takde la masalah mana, tapi kekadang ‘mind set” kita ni je yang bermasalah.. Bersihkan hati tajamkan minda.. Barula mantop..(^_^)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s