Bukan drastik tapi aku perlu cepat..

Salam ukhwah secawan radix :)Bukan sekali saya terpaksa melakukannya tetapi sudah dua kali atau lebih.. Menukar perancangan setelah melalui perancangan asal. Mungkinkah diri ini tak tetap pendirian?.. Betulkah menukar perancangan itu seperti tak tetap pendirian? Bukankah dalam kerja organisasi kita diajar untuk bersedia dengan membuat plan A, plan B dan back-up2 plan? Mestikah kita tetap … Continue reading Bukan drastik tapi aku perlu cepat..

Bila Hj Mahfuz dan AP Sri Gading bercakaran pasal minyak di TV9..

Salam Ukhwah :)=Sahabat-sahabat yang berminat atau tertinggal mengikuti debat antara YB Hj Mahfuz Omar dengan YB Datuk Mohamad Aziz, bolehlah klik ke link di bawah ni.. Saya belum berkesempatan menganalisis keseluruhan debat ini yang berlangsung dalam rancangan hujah di TV9 🙂 InsyaAllah 😀 Selamat menonton dan menilai..http://www.tv9.com.my/Shows/Episodes.aspx?MasterID=80&ShowID=312&MenuID=2&SubMenuID=1&TemplateID=1&EpID=12919&VideoID=6320p/s: Kiranya macam buku bertemu ruas la ni.. Tapi … Continue reading Bila Hj Mahfuz dan AP Sri Gading bercakaran pasal minyak di TV9..

Isu, isu dan isu.. Menguntungkan!!!

Salam ukhwah secawan kopi :)Hari ini, agak berlainan bagi saya.. Bila melihat kepada peristiwa-peristiwa yang mengejutkan saban hari berlaku, ia semakin membuat saya bertambah teruja untuk menulis.. Tetapi bukan saya sahaja.. Ramai! Tidak kiralah apapun isunya, satu perkara yang positif yang saya pasti kita semua sedari ialah semakin ramai terutama golongan muda tampil berani melemparkan … Continue reading Isu, isu dan isu.. Menguntungkan!!!

Jom ke masjid!

Salam ukhwah secawan kopi...Selaku bekas mahasiswa KUIS, diri ini terpanggil untuk mempromosikan program yang amat baik ni.. KUIS, walaupun terletak di sempadan antara negeri Selangor dan Negeri Sembilan namun begitu kolej Islam ini bukanlah jauh di pedalaman ataupun terperuk di dalam hutan.. Kedudukannya agak strategik dan ada tasik di dalamnya.. hehe.. Sahabat-sahabat yang melalui Lebuhraya … Continue reading Jom ke masjid!

Berhenti, ‘U turn’ atau teruskan?

Malam tadi, pertama kali dalam hidup saya terpaksa bersesak-sesak dan berebut-rebut dengan puluhan atau mungkin ratusan pemandu lain untuk mengisi minyak petrol dengan harga RM 1.92 seliter buat kali terakhir mungkin.. Rasa saya..Hari ini, seolah-olah diri ini masuk ke 'alam' lain.. Apa yang berlaku malam tadi bagaikan mimpi.. Aku siapa? Aku di mana? Kenapa aku … Continue reading Berhenti, ‘U turn’ atau teruskan?

Ya Tayba

Tayba adalah nama gelaran untuk Madinah Al Munawwarah.. Video klip nasyid 'Ya Tayba' ini untuk anda semua.. Lebih menarik lagi ia dinyanyikan oleh sekumpulan kanak-kanak perempuan dengan begitu baik sekali.. Takde masalah 'pitching' pun.. hehe.. Pandai-pandai je aku ni.. Ok semua, selamat berhibur 🙂