Hidayah bukan milik sesiapa tapi untuk semua..

Assalamualaikum Warrahmatullah dan salam secawan radix. Hari-hari kopi radix. Tapi baru-baru ni, saya ada mencuba kopi sawda. Emmm, boleh tahan. 🙂 Kalian boleh cuba pekena. Sahabat-sahabat pembaca, Apa yang akan kalian rasa jika terlihat sebuah keluarga yang si ibu yang bertudung litup tetapi anak perempuannya seksi dengan seluar jeans dan berbaju ketat ala-ala singlet gitu? … Continue reading Hidayah bukan milik sesiapa tapi untuk semua..

Advertisements

Anak kecil takut neraka

Assalamualaikum Warramatullah dan salam secawan kecil radix 🙂 AlhamduLillah, lepas solat jumaat tadi, dapat menikmati segelas kecil radix di restoren mamak Bismillah berhampiran masjid UPM. Memang popular restoren ni. Tak taulah sebab apa. Biasa je saya tengok. Mungkin sebab ada kembar seiras lelaki yang sentiasa senyum dan peramah. 🙂 Agak hensem jugkla abang kembar tu.. … Continue reading Anak kecil takut neraka

Inilah kehidupan.. Nak ke taknak?

Salam Ukhwah Secawan radix untuk dinikmati bersama 🙂 Banyak perkara sudah saya pelajari sepanjang bekerja. Hujung bulan ini akan genap setahun tiga bulan. Kena marah tu biasalah. Kena caci saja belum. Majikan orang melayu Islam juga. Consider la kan 🙂 So, marah-marah sayang lah. Orang kata, kalau majikan berbangsa cina bukan setakat kena caci maki … Continue reading Inilah kehidupan.. Nak ke taknak?

Untuk yang benar-benar sayang…

Tadi,semalam, kelmarin dan hari-hari yang sudah berlalu. Rasanya diri ini semakin tenat. Nazak. Nampak sihat. Sepertinya tidak ada apa-apa yang berlaku. Namun sebaliknya? Allah SWT Maha Mengetahui segalanya. Kita rasa sudah kenal benar diri ini. Kita rasa kita mampu hadapi semuanya sendiri. "Ya, aku mesti kuat. Aku mesti tabah". Benarkah diri ini kuat dan tabah? … Continue reading Untuk yang benar-benar sayang…