gelagat si BOB di hari ucap Bapak Anwar

Bismillah walhamdullilah,

InsyaAllah, sikit je petang ni.

Setelah mendengar Bapak Anwar Ibrahim berucap sempena Seminar 100 tahun Bapak Natsir, saya hampir hilang kesemua idea untuk menulis sebab tetiba ternampak orang paling popular KUIS, Sedara Bob(bukan nama sebenar) yang ‘qiut’ dan ‘cubby’ saling tak tumpah seperti watak Po dalam animasi kung fu panda..  Hehe.. Macam kesian,tengok beliau.. Terpinggir tapi beliau nampak tenang menelan kepahitan dipinggir.

Buat kejahatan akan dibalas dengan benda yang sama jugak, malah mungkin lebih teruk cara pembalasannya. Saya nampak itu yang sedang berlaku kepada beliau. Lumrah manusia, sukar memaafkan orang. Takde siapa yang mudah untuk melupakan apa yang beliau dah lakukan sebelum ni dan sekarang juga.

Ia bukan benda yang boleh diterima dengan sekejap walaupun beliau cuba berubah dengan datang ke masjid, datang ke program-program yang tak pernah beliau sertai sebelum ini (b4 PRU 13) tapi warga KUIS terutama mahasiswa bertindak memulang paku buah keras terhadap orang BESAR KUIS itu.. Bukan taknak bagi peluang kepada beliau, tapi sulit sekali..

Hakikat, hakikat..

Saya? Saya takde masalah dengan En BOB tu dan saya nak ambil pendekatan lebih sederhana dengan senyum je walaupun banyak perkara penting tak berjaya nak disetelkan dengan cemerlang lebih-lebih lagi final exam bakal menjelang tak lama lagi.. Saya datang nak belajar. Bukan nak jumpa En Bob atau nak tuntut ganti rugi dari JPM.

Moga Allah campakkan taufik dan hidayah kepada kami, En bob dan KJ JPM..

Doakan :)  Jangan lupa untuk terus berdoa untuk saudara-saudara kita di Palestin juga..

ps: Dah sampai masa, orang-orang intelek dan kaki masjid duk manage KUIS. Bukan orang yang ada kepentingan… Harap songkok je tinggi.. hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s