Ginila aku la ni..

Bismillah walhamdulillah, Hari ini, banyak masa dihabiskan di rumah sewa.. Sahabat saya AzZahir, yang juga teman sebilik, teman sepengajian dan teman mesra 🙂 pulang ke rumah keluarganya di Keramat. Saya seorang diri sejak semalam. Bukan menyendiri atau mengasingkan diri di bilik.. Tapi, dah ada bilik sendiri.. Takkan nak menempelkan diri kat bilik orang lain.. hehe.. … Continue reading Ginila aku la ni..

Imtihan dan Khutbah jumaat; ANGKUH

Bismillah WalhamduLillah, Peperiksaan akhir bermula hari ini.. Taqwim KUIS memang beza dari IPT lain.. Tapi KUIS sendiri belum sampai level lain dari yang lain 🙂  InsyaAllah.. First paper saya hanya akan bermula 26 Feb nanti.. dan last paper 6 mac.. 8 mac hari ulangtahun Pemerintahan Pakatan Rakyat di 5 negeri.. Termasuk Perak yang sekarang ditadbir … Continue reading Imtihan dan Khutbah jumaat; ANGKUH

PS2 players, Jebat dan Sultan juga manusia…

Bismillah walhamdulillah Alangkah mudah jika menjaga iman ini seperti menjaga barang kesayangan peribadi.. Tentu juga lebih ringan jika keinginan istiqamah dalam beramal keseronokannya macam main permainan PS2. Gian beribadah ini tak semua dapat rasa.. Tapi kalau sekali terjebak dengan PS2 , alamatnya kesanggupan manusia sampai ke tahap tidak lagi mempedulikan hak diri sendiri dan orang … Continue reading PS2 players, Jebat dan Sultan juga manusia…

Adun Bota, tercicir dan 6:153

Bismillah walhamduLillah, Saya menulis lagi... Semalam, saya marah dengan Adun Bota.. Hari ni saya faham kenapa dia tak peluk tuan rumah walaupun diberi layanan yang baik sepanjang 10 hari.. Saya masih marah sebenarnya tapi biarlah.. Moga Allah beri hidayah kepadanya.. Pasal Najib, wallahua'lam.. Allah nak bagi dan terus bagi kat dia.. Inilah namanya istidraj.. Biaq … Continue reading Adun Bota, tercicir dan 6:153

Ujian di Perak lalu dia terbang ke Jordan…

Bismillah walhamdulillah.. Jika apa yang berlaku di Perak membuatkan kita lemah dan kecewa, ya kita wajar berperasaan demikian. Saya juga begitu.. Tapi, saya sentiasa positif dalam menerimanya. Saya yakin, kebenaran akan kembali.. Kebatilan akan dikafankan. Pelan-pelan.. Allah tarik dan Allah akan kembalikan kepada sesiapa yang DIA kehendaki.. Kebenaran tetap akan menang, dan Allah pasti bantu. … Continue reading Ujian di Perak lalu dia terbang ke Jordan…

Permulaan Februari ini…

Bismillah walhamdulillah, Tengah malam yang dingin, dengan menggunakan notebook sahabat yang sudah terbongkang (tidur.. hehe) saya melepaskan gian menulis di awal Februari ni. Al maklum notebook acer travelmate yang berusia hampir sepuluh tahun sudah pun menemui ajalnya beberapa ketika yang lalu.. Jadinya, Acer aspire 4530 yang baru dua bulan (bau lowyat lagi ni) menjadi mangsa … Continue reading Permulaan Februari ini…